Klättra med NKK

Nyköpings Klätterklubb

Klättra med NKK

Nyköpings Klätterklubb vill gärna att fler ska få prova den fantastiska sport som klättring är. I väntan på en större anläggning ordnar vi prova på-klättring och medlemsklättring på den lilla väggen i Tessinhallen i Nyköping, intill högstadieskolan Alpha.Medlemsklättring


Vår inomhusträning är slut för säsongen. I höst återkommer vi med nya tider. 


Grönt kort-kurser

För närvarande har vi inga inplanerade kurser. Är du intresserad av att gå en kurs får du gärna maila in ditt intresse till utbildning@nykopingsklatterklubb.se så sätter vi upp dig på vår väntelista. Träningsgrupp vuxna (fulltecknad)


Häng med i vårens träningsgrupp för att bli en starkare och bättre klättrare! Under två månader tränar vi tillsammans varannan vecka, totalt sex tillfällen. Målet är att du ska utveckla din klätterteknik, styrka och rörlighet och att vi tillsammans får sex stycken bra och roliga träningspass. Passen är två timmar långa och innehåller olika styrke- och rörlighetsövningar för klättringens mest viktiga muskelgrupper och såklart klättring. Övningarna går att anpassa efter din nivå så träningen passar alla som vill bli bättre inom sin klättring - från nybörjare till erfaren. 


De fyra första träningspassen är inomhus i Tessins gymnastiksal. De två sista passen genomförs utomhus på någon av våra närliggande klippor. Ledare är Dennis Lammes som är både klättrare och har erfarenhet som hjälptränare inom truppgymnastik. 


Upplägg inomhuspassen:
15 minuters uppvärmning
30 minuter styrketräning
50 min klättring
10 min stretching


När: söndagar kl. 15-17, datum: 10/3, 24/3, 7/4, 21/4, 12/5, 19/5

Ålder och kvalifikationer: för att delta behöver du vara minst 16 år och ha grönt kort eftersom deltagarna kommer att säkra varandra. Du behöver också vara medlem i klubben. 

Kostnad: 200 kr för samtliga tillfällen. 

Anmälan: Fullbokad.


Barnträning 


Barnträningen är slut för säsongen.